Obišao je preko 2000 staza u 70 država – Randy Lewis

Prošlog petka popodne imali smo prilike da porazgovaramo sa Randy Lewisom, naizgled običan čovek koji je odseo u jednom beogradskom hotelu. Ali njegov razlog za dolazak u Beograd mnogo je više od turističkog putovanja – posetiti 71. državu u kojoj se voze trke.

Randy je Amerikanac, rođen je 50ih godina prošlog veka i sasvim slučajno je krenuo da obilazi staze, prvo u svom okruženju kao petogodišnjak, a onda i širom Amerike.

Oglašavaj

Na pitanje kako je i zašto krenuo da posećuje trke, Randy kaže kako je kao mali živeo u malom bloku gde su uglavnom živeli trkači, koji bi se subotom uveče utrkivali na obližnjoj stazi. Baš zbog toga zavoleo je auto sport.

Randy je Trackchaser i nije jedini u svetu, ima ih mnogo, a među njima je i njegova supruga koja je do sada posetila oko 700 staza. Trackchaseri, odnosno ljudi koji su „lovci na staze“ računaju samo krugove, odnosno staze koje posećuju moraju da imaju start i cilj na istom mestu i tokom trke mora da dođe do direktne borbe, štoperica se ne računa.

IMG_2540

Na pitanje koja trka, a samim tim i staza, mu je bila najzanimljivija, Randy kaže da su mu najzanimljivije kratke ovalne staze, jer se tokom cele trke vidi sve što se dešava na stazi, nije kao na standardnim stazama gde vozači većim delom nisu u vidokrugu.

O Ušću, na koje je došao da pogleda trku, kaže da je jedno novo iskustvo koje je doživeo.

Kaže da je veoma teško ispratiti sve trke i sve staze po svetu, ali često put planira tako da u jednoj turi poseti veći broj staza. Nakon Srbije ima plan da poseti Bosnu i Hercegovinu i stazu Zalužan. Nakon toga u Evropi mu preostaju Crna Gora, Makedonija i Ukrajina.

Ukoliko vas zanima priča o ovom veoma zanimljivom čoveku, možete posetiti njegov sajt http://randylewis.org/ .

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video