Nurburgring još uvek neizvestan za 2015. godinu

Mesto održavanja trke u Nemačkoj, koja će se vozi 19.jula, još nije poznato. Ova trka menja domaćina svake godine, a na mestu domaćina smenjuju se Hockenheim i Nurburgring. Ove godine trka treba biti održana na stazi pored Kelna, ali to je još uvijek neizvesno.

Naime, kako je potvrdila Carsten Schumacher, izvršni direktor staze, dogovor sa bordom FIA još uvek nije finaliziran. Ova trka već dugi niz godina beleži gubitke i Bernie je to čak pokušao rešiti prošle sezone kupovinom ovog kompleksa.

Naravno, organizatori su optimistični povodom novog ugovora za ovu sezonu, ali su i oprezni zbog vrtoglavog rasta cena hostinga za jednu takvu trku u F1 kalendaru.

„Formula 1 je uvek dobrodošla na Nurburgring.“ kaže Carsten za Crash.net. „Ona prikazuje naše mogućnosti na globalnom nivou, prikazuje pozitivnu sliku i povećava naše prodajne mogućnosti u čitavoj regiji.“

„Ipak, F1 mora ostati pristupačna za nas. Dok su razgovori u toku, nećemo komentarisati ništa. Pričaćemo tek kada budu postojali konkretni rezultati.“ kaže Schumacher

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video