Novi desetogodišnji ugovor za Katar

Dorna je saopštila danas da je produžila ugovor sa Katarom za još deset godina, te će se trka u pustinji i dalje voziti kao prva trka sezone pod reflektorima Losail International staze.

U zajedničkom saopštenju u Montmelu QMMF predsednik Nasser bin Khalifa Al-Attiyah i Dorna Sports CEO Mr Carmelo Ezpeleta rekli su:

„Veoma smo uzbuđeni zbog nastavka našeg partnerstva sa MotoGP-om i obezbeđivanja našeg mesta na kalendaru za narednu deceniju. Noćna trka je spektakularan događaj na koji smo ponosni kao domaćini i cilj nam je da zadržimo savršeno partnerstvo.“

Ezpeleta je govorio o važnosti prisustva na Bliskom Istoku a ove sezone i završna runda WSBK takođe se vozi na Losailu.

„Od prvog izdanja 2004, Velika nagrada Katara postala je zaštitni znak MotoGP-a i nastavlja da pruža jedinstven set-up za trke, tako da smo zadovoljni zbog postizanja ovog dogovora i nastavka našeg partnerstva i posle 2016,“ rekao je Ezpeleta. „Losail International staza uvek pravi magičnu atmosferu i bratstvo dve kompanije raste iz godine u godinu.“

 

 

Foto: redbull.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video