Novi Citroen oduševio vozače!

Šef Citroen Racinga Yves Matton kaže kako je njihov timski auto za 2017. godinu toliko dobar da su vozači nakon testa otišli sa osmijehom od uha do uha.

Novi stroj dosad su testirali Kris Meeke, Craig Breen i Stephane Lefebvre, što je priprema Citroena za svjetsko reli prvenstvo sljedeće godine.

I nakon testova u raznim uvjetima u Francuskoj i Portugalu, Matton je oduševljen reakcijama vozača.

„Kada testiraju auto onda sigurno imaju osmijeh kao banana, jer je auto nevjerovatan“.

„Glavna stvar je da ima puno više snage, ali naravno snaga bez kontrole je ništa. Čini se da ravnoteža novog auta i osjećaj da su u mogućnosti da ga voze stvarno super“.

„Ako sad imaju osmijeh od uha do uha, to je zato što će se auto i dalje razvijati ozbiljno to će biti igračka za njih za voziti – to je osjećaj koji imam“.

Sa samo osam mjeseci, do planiranog debija na reli Monte Carlu, Matton je priznao da je testni raspored prekratak, ali da je pozitivan početak skinuo pritisak.

„Tijekom dva testa i osam dana nismo imali većih problema, a bili smo u mogućnosti napraviti kilometre i kilometre što je najvažnija stvar“, rekao je.

„Ako usporedimo sa prošlosti, mi počinjemo malo kasnije sa ovim autom nego sa našim drugim autima, tako da tu ima malo više pritiska. Znali smo da ako bude velikih problema na početku da će biti teško biti spreman na pravoj razini“.

„Za sada sve radi dobro, i čini se da smo na pravom putu“.

Video