Novi bolid McLarena je mnogo bolji

To da je novi bolid bolji od prethodnog, su reči šefa tima Erica Boulliera koji je izjavio da novi bolid McLarena već sada daje mnogo bolje performanse.

Zbog velikih problema sa Hondinim motorom, MP4-30 nije uspeo da u 2015. prikaže svoj puni potencijal, ali su Fernando Alonso i Jenson Button ipak ostvarili napredak na polju razvoja šasije. Eric Boullier dodao je da od svog tima naredne sezone očekuje da prikažu veliki korak napred.

„Što se tiče bolida, većina delova biće promenjena, ali to ne znači da ćemo promeniti timsku psihologiju. Dok vam sada ovo pričam, naš novi bolid već daje bolje rezultate od prošlogodišnjeg.“ rekao je Francuz.

Isti plan ima i Yasuhisa Arai, šef Hondinog odelenja za motore – „Kao što je Eric rekao, mi ćemo imati isti pristup, ali sa kompletno novim motorom koji se trenutno razvija.“

foto: McLaren Media Center

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video