Novajlija Rins startuje prvi

Alex Rins, novajlija u Moto2 klasi uspeo je da u Indijanapolisu odveze najbrži Moto2 krug ikada sa vremenom 1:36,549 što je bilo 0,334 sekunde brže od rekorda koji je prošle godine postavio Mika Kalio.

U neizvesnim kvalifikacijama koje su sinoć vozile, Rins je osvojio drugu pol poziciju u karijeri, s vremenom 0,137 sekundi bržim od vremena koje je postavio Tito Rabat. Mika Kalio napravio je vreme 0,316 sekundi sporije i krenuće sa treće pozicije.

Thomas Luthi naćiće se na čeku drugog startnog reda, uz Jonasa Folgera i Takaaki Nakagamija, koji je tokom celog vikenda pokazivao dobru vožnju. Sam Lowes doživeo je pad tokom kvalifikacija, tako da je sedma startna pozicija najviše što je mogao da učini.

Kao i MotoGP kategoriji, i u Moto2 lider šampionata startuje sa pozicije osam. Johan Zarco bio je pola sekunde sporiji od vodećeg, tako da će startovati iz trećeg reda, uz Franco Morbidellia na poziciji devet. Sandro Cortese poslednji je među desetoricom najboljih.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video