Novajlija Rins na pol poziciji

Novajlija Alex Rins uspeo je da dođe do svoje treće pol pozicije u početničkoj Moto2 sezoni, ispred Axela Ponsa i Sam Lowesa.

Rins je na stazi Phillip Island s vremenom 1’32.523 zabeležio svoju 16 pol poziciju u MotoGP karijeri. Španac je trening završio sa 0.214s prednosti u odnosu na Ponsa. Axel je iznenadio sve prisutne plasmanom u prvi startni red, što je ujedno njegov najbolji plasman u karijeri. Pons se plasirao na istu poziciju, kao i njegov otac pre 26 godina na istoj stazi u klasi 250cc.

Sam Lowes koji je tokom celog vikenda bio dobar imao je zaostatak od 0,264 sekundi što je bilo dovoljno za treće startno mesto. On je 12 minuta pre kraja doživeo ozbiljan pad u šestoj krivini, tako da nije imao mogućnosti da popravi vreme u poslednjim minutima treninga.

Thomas Luthi startovaće sa čela drugog startnog reda, uz Miku Kalia kome je ovo najbolji rezultat još od Indianapolisa, dok je na šestom startnom mestu Takaaki Nakagami koji zaostaje 0,445 sekundi za vodećim.

Johann Zarco, novopečeni šampion Moto2 klase, zabeležio je sedmo vreme, što je njegov najgori rezultat od Indianapolisa. Uz njega će krenuti Sandro Cortese i Lorenzo Baldassarri, dok Julian Simon kompletira najbržih deset vozača.

Trka počinje u nedelju od 05:20.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video