Nova pol pozicija i rekord kruga za Zarca

Zarco, Moto2, British MotoGP 2015

Johann Zarco uspeo je da ‘otme’ pol poziciju Alexu Risnu (+0.002s). Francuz je četiri minuta pre kraja kvalifikacija postavio vreme 1’32.754 skoro sekundu bolje od rekorda Pola Espargara iz 2013. što je ujedno i najbolje vreme ikada na Marco Simoncelli stazi.

Alex Rins bio je na vrhu tabele vremena veći deo kvalifikacija ali morao je da se zadovolji drugom pozicijom iza Zarca i startovaće iz drugog startnog reda šesti put ove sezone. Poslednju poziciju u prvom startnom redu zauzeo je Tito Rabat (+0.100s) vladajući šampion Moto2 klase.

Simone Corsi (+0.367s) vozio je svoje najbolje kvalifikacije još od Assena i startovaće sa čela drugog startnog reda. Dominique Aegerter (+0.418s) trku započinje sa pete pozicije a Hafizh Syahrin (+0.466s) ostvario je svoj najbolji rezultat u Moto2 karijeri i startovaće sa šeste pozicije.

Sam Lowes, Takaaki Nakagami i Jonas Folger zajedno sa Julianom Simonom kompletiraju prvih deset vozača.
Kompletne rezultate Moto2 kvalifikacija pogledajte na: Moto2 kvalifikacije

 

 

 

Foto: cilindrada.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video