Auto trke Virtuelne trke

Nova lica na Balkan SIM Racingu

Virtualne trke su postale zanimljivo tlo i za velike timove koji se takmiče u profesionalnim šampionatima. Balkan Sim Racing će postati bogatiji za još jedno veliko ime iz svijeta autosporta.

WRR Motorsport, predvođen mladim bosanskohercegovačkim vozačem Rijadom Begićem, ulazi u šampionat BSR lige. Da vas ukratko upoznamo sa timom i novim takmičarom.

WRR Motorsport je tim Vladice Rabrenovića. Specijalizovani su za reli disciplinu,a jedini su sa ovih prostora koji su se takmičili u WRC-u.

rabrenovic

Rijad Begić je jedan od najboljih vozača lige. Član je od 2013.godine i iz sezone u sezonu niže sve bolje i bolje rezultate. Iza sebe ima nekoliko podijuma,pobjedu,dvije šampionske titule u konkurenciji timova sa Vukasović Racingom,a u pojedinačnoj konkurenciji je osvojio dva treća mjesta u klasama A2000+ i GP2.

Svoje utiske i mišljenja sa nama dijele šef tima Vladica Rabrenović i novi član tima Rijad Begić:

„Uvijek podržavam sve vrste sportskog trkanja,a mislim da je virtualno trkanje dobar početak za svakoga. Tu se radi u edukativnim i sigurnosnim formama. Mladi vozači imaju priliku da vide kako se određene stvari rade i kako se stvari odvijaju u realnom trkanju. Odličan način!  Od ranije znam nekoliko vozača kojima smo pružali podršku i njihov naredni nivo nakon toga je sjedanje za volan pravog trkačkog automobila. Trenutno imamo aktuelne šampione u pravim šampionatima čiji su prvi koraci bili upravo na virtualnim stazama. Samo naprijed!“ – istakao je Rabrenović

„Čast mi je biti dio tima kao što je WRR Motorsport. Imaju sjajnu tradiciju i pravi su profesionalci u svom poslu. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje. S nestrpljenjem čekam prve testove za novu sezonu kao i sam početak sezone. Još uvijek ne znam ko će mi praviti društvo u timu. Za mene je ovo ostvarenje sna. Kada sam počinjao,nisam ni pomišljao da ću stići do ovoga. Već nakon prve sezone, Đuro Vukasović me ubacio u svoj tim i pružio mi šansu da se trkam u vrhunskom timu, rame uz rame sa najboljima. Iako je to bilo rizično jer je Vukasović Racing tim sa šampionskim ambicijama, a ja sam bio novajlija. Dokazali smo svima da se rizik isplatio osvojivši prvo titulu na brdskom šampionatu u konkurenciji timova, a zatim i WTCC titulu.“ – završava Begić.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video