Nova LADA Vesta započela testiranje

LADA SPORTS ROSNEFT je čvrsto na stazi od kada su započeli testiranje nove LADA Vesta TC1 prošle nedelje u Francuskoj.

Vozači tima Rob Huff, Mikhail Kozlovskiy i James Thompson su bili prisutni na Magny-Cours stazi kako bi ubrzali testiranje nove LADA-e pre nego što krene WTCC sezona sledećeg meseca.

Victor Shapovalov, šef LADA SPORTS ROSNEFT tima, izjavio je sledeće: „Novi automobil potpuno ispunjava naša očekivanja, s’ obzirom da proporcionalno ima veću brzinu, bolju stabilnost u krivinama i mnogo je aerodinamičniji. Naravno, tim pred sobom ima još dosta da radi zato što je u pitanju skroz novi model, koji je napravljen od nule i zahteva još mnogo testiranja. Nažalost, vremenski smo ograničeni zbog ranijeg starta sezone ove godine, ali će se testiranja sigurno nastaviti i u prvih nekoliko kola šampionata. Tim je završio ogroman deo posla u protekla 2 meseca, ali i dalje radimo 24 časa, kako bismo bili spremni za prvu trku u Argentini. Svi smo veoma motivisani, i, iako smo sa zakašnjenjem počeli sa testiranjem, spremni smo da uđemo u borbu na stazi od prve trke.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video