Auto trke Kružne trke

Noćna trka na Ušću – 28-30.08.

Još od prošle godine, kada se beogradsko Ušće posle dugogodišnje pauze vratilo u šampionat, pokrenula se priča o noćnoj trci na ovoj stazi. Godinu dana kasnije, baš takvu trku ćemo i gledati na trkačkom vikendu koji nosi naziv „Nagrada Beograda 2015“.

Prateći svetske trendove, po prvi put na ovim prostorima Sportski auto i karting savez Srbije od 28. do 30. avgusta 2015. godine organizuje kružnu auto trku koja će voziti u večernjim satima, pod svetlima reflektora.

Prema rasporedu koji je objavljen na sajtu SAKSSa, treninzi i kvalifikacije voziće se u petak sa početkom od 20:30 časova. U isto vreme, samo dan kasnije, u subotu 29.08. takmičari će voziti prvu noćnu trku u Srbiji.

U okviru „Nagrade Beograda 2015“ planirano je da se vozi dve trke, pa će se tako pored noćne, u nedelju sa početkom od 14:30 časova voziti druga trka, ovog puta u dnevnim uslovima. Obe trke boduju se za šampionat Srbije.

Poseban pravilnik koji se primenjuje na ovoj trci, kao i prijavu možete preuzeti sa našeg sajta.

foto: Tijana Cvijović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video