Karting

NIS i SOR pokreću Srednjoškolsku karting ligu

Zahvaljujući Naftnoj industriji Srbije i programu Zajednici Zajedno, SOR od septembra 2015. godine pokreće Srednjoškolsku karting ligu – SKL.

SKL će biti rekreativno takmičenje u kome će besplatno učestvovati 20 izabranih srednjoškolaca iz Beograda. Učešćem u Srednjoškolskoj karting ligi, izabrani đaci imaće priliku da više nauče o kartingu, sportskoj vožnji, ali i o svim odgovornostima i opasnostima koje učešće u saobraćaju nosi.

Predavanja će se održavati tokom četiri trkačka dana na beogradskom kartodromu Ada Huja. Suština SKL-a biće takmičenje dvadesetoro izabranih učesnika u vožnji kartinga. Najbolji će osvojiti pehar za svoju školu, a prvih troje i SOR stipendiju za učešće u B ligi SOR karting šampionata 2016. godine.

Zainteresovani beogradski srednjoškolci za SKL mogu se prijaviti na sajtu www.sorkarting.com, gde mogu pronaći i detaljnije informacije o ovom projektu. Rok za prijavljivanje je 20. jul 2015. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video