Karting

Nikoli Tošiću ipak drugo mesto

Posle dosta promenjenih odluka na nedeljnoj karting trci održanoj na Autokomercu, zasedao je izvršni odbor Spotskog auto i karting saveza po hitnom postupku.

Da podsetimo, na nedeljnoj karting trci došlo je do incidenta takmičara klase 2 Trišić Ognjena i Tošić Nikole. Trka je prekinuta, jer su takmičari bili lakše povređeni, da bi po nastavku trke direktor trke doneo odluku da se Trišić Ognjen zbog incidenta briše iz plasmana. Međutim, tek nakon proglašenja, kada je vreme za prigovor od 30 minuta uveliko isteklo, menja se odluka, te se drugoplasirani Tošić Nikola kome je već dodeljen pehar kažnjava sa 10 sekundi na svoje vreme.

Nikolin otac, Aleksandar Tošić podneo je žalbu na takvu odluku koja je donešena mimo svih pravilnika, pa je za naš portal izjavio:
„Izvršni odbor je zasedao i pregledao snimak sa kartinga Nikole Tošića, gde se jasno vidi da je vodeći u momentu udaranja. Utvrđeno je da do izmišnjenog menjanja pravca u prvom krugu trke na trećoj krivini nije bilo, što je bio razlog za podnošenje zakasnelog protesta kluba Autokomerc Racing tima. Vraćeno je na prvobitnu odluku direktora što je jedino ispravno. Omalovažavanje odluke direktora trke i izjave sudija krivine će ostati kao mrlja i sramota na rad sportske komisije.“

Ovom odlukom borba za titulu u ovoj klasi dodatno se zakuvala. Tošić Nikola sa par bodova prednosti u odnosu na Trišića ulazi u poslednju trku na Adi Huji 4. oktobra, a ono što svi priželjkujemo je fer i korektna borba ovih mališana, bez prigovora i incidenata, sa porukom „neka bolji pobedi“.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video