Nicky Hayden se vraća u MotoGP

www.motogp.com

Vozač Drive M7 tima, Nicky Hayden, spreman je da se vrati u takmičenje ovog vikenda u Aragonu, nakon odsustva sa četiri trke.

Nakon operacije zgloba desne šake u Americi, on je prošao kroz intenzivan program oporavka i nakon nekoliko vožnji na super moto stazi proteklih vikenda, oseća se spremo da sebe testira i na MotoGP motoru, na stazi na kojoj je 2010. godine stajao na podijumu.

Hayden objašnjava: „Zaista sam srećan sto se vraćam u akciju ovog vikenda. Trkački motocikli nisu samo moj posao, već i moja strast i nije bilo lako propustiti mnogo trka. Pokušavam da se vratim što je pre moguće, ali ne možete znati da li ste spremni za MotoGP motocikl dok ne sednete na njega. Vozio sam dosta na super moto stazi u poslednje vreme, ali ne mogu sa sigurnošću reći koliko sam zaista spreman, i čekam da sednem na motor i vidim rezultate operacije“.

„U ovom trenutku ne želim da postavljam nikakve ciljeve osim da se vratim na stazu i vidim kako se osećam. Radujem se ponovnom susretu sa timom i jedva čekam da se vratim ozbiljnom poslu u petak. Moja ruka i zglob su dobro i osećam dodatni napredak. Nisam želeo da se vratim dok nisam učinio sve da se oporavim i zadovoljan sam rezultatima. Uspeo sam da se popnem na podijum na prvoj trci koja se vozila na Motorlandu Aragon i prilično volim ovu stazu koja ima nekoliko zabavnih krivina“ dodaje Hayden.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video