Nicky Hayden proglašen MotoGP legendom

Šampion MotoGP kategorije iz 2006. godine, Nicky Hayden, proglašen je legendom ovog sporta i našao je svoje mesto na Zidu slavnih pored dvadeset i jednog vozača. To zvanje zvanično mu je dodelio Carmelo Ezpeleta, vlasnik Dorna Sports-a.

Američki vozač najavio je povlačenje iz MotoGP-ja ranije ove godine, kako bi se naredne sezone posvetio WSBK takmičenju.

2006. godine je osvojio šampionsku titulu u najjačoj klasi, prekinuvši niz Valentina Rossija od 5 uzastopnih titula od 2001. do 2005. godine. Nicky je u svojoj karijeri startovao na 216 trka, imao 28 podijuma i 5 pol pozicija.

Nakon dodele priznanja izjavio je:

“ Velika je čast primiti ovo priznanje. Osećam se počastvovano, jer znam da mi ime stoji pored imena mnogo boljih vozača od mene, koji su tokom svojih karijera ostvarili znatno veći broj pobeda i podijuma. Tokom trinaest godina provedenih u MotoGP-ju, sve što sam radio posvećivao sam tome. Poslednje dve godine bile su teške, ali sam radio sa odličnim ljudima i vozio odlične motocikle. Želim da se zahvalim svima koji su mi pomagali, najviše mom timu i porodici, zaista cenim to.  “

69-hayden__gp_8978.middle

Hayden se na Zidu slavnih našao pored velikog broja legendi motociklizma – Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees i Carlo Ubbiali.

foto: motogp.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video