Moto trke World SBK

Nicky Hayden osvaja prvu pobedu u WSBK

Bivši MotoGP šampion Nicky Hayden osvojio je svoju debitantsku trku u World Superbike-u voženoj po kiši na Sepangu u Maleziji. Ovo je njegova prva pobeda još od 2006. godine. Vodio je gotovo svih 16. krugova ali je pred kraj trke bio pod velikim pritiskom Ducatijevog vozača Davide Giugliana, koji se takođe borio za svoju prvu pobedu u WSBK i na pretposlednjem krugu bio je samo jednu sekundu iza Amerikanca.

Hayden je ostao hladnokrvan i preko ciljne linije je prešao sa 1.2s prednosti nad Giuglianom, dok je vladajući šampion Jonathan Rea (+3.7s) zauzeo treće mesto na podijumu za Kawasaki.

Chaz Davies zauzeo je četvrtu poziciju (+5.7s) ispred asa vožnje po mokrom Anthonya Westa.

Hayden je postao 16. vozač koji je osvajao 500cc/MotoGP i WSBK trke. Ovo je i prva WSBK pobeda za Hodnu od 2014. godine.

Na prvoj trci voženoj u Sepangu pobedu je na dominantan način odneo Tom Sykes.

Kompletne rezultate prve i druge trke u Maleziji pogledajte na : WSBK rezultati
Foto: worldsbk.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video