Auto trke Formula 1

Newey: Red Bull može da profitira zbog novog pravila oko guma

Tehnički direktor tima iz Milton Kinsa izjavio je da novo pravilo oko guma odgovara Red Bullu. Naredne sezone timovi će imati veća prava u odabiru guma za suvo, gde će u paleti komponenata na svakoj trci biti dodat još jedan mekši pneumatik. Glavni dizajner Red Bulla veruje kako će ovo za njih biti velika prednost.

„Mi smo dobri sa gumama. Kod nas se javlja manja degradacija nego kod rivala, i dodatna mekša komponenta guma mogla bi samo da nam pomogne.“ kazao je Andrian Newey.

On je dodao da su njihove pripreme novog bolida u jednom trenutku bila ugroženje, ali da je sada sve došlo na svoje mesto.

„Odluka da ostanemo sa istim dobavljačem motora nam je pomogla. To znači da nismo imali problema oko dizajna zadnjeg dela jer smo bili upoznati sa pakovanjem motora. Pokušali smo da završimo sve poslove oko bolida sve do konače odluke o novom dobavljaču, ali za završni deo imali smo veoma kratak period. Mislim da su momci obavili odličan posao.“

foto: Clive Mason/Getty Images/redbullcontentpool.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video