Nevreme u Slovačkoj pokvarilo testiranje Lein Racing tima

Prethodni vikend bio je rezervisan za testiranje na stazi Slovakiaring za srpski tim Lein Racing, na celu sa Mladenom Lalušićem i Dejanom Bulatovićem, uoči nove sezone u Seat Eurocup-u.

Ujedno ovo je drugi po redu test nakon Barselone, a stvari se itekako poboljšavaju u timu. Ovog puta testiranju je prisustvovao i najbolji srpski automobilista Dusan Borković, koji je dosta pomogao mladom Lalušiću, ali i iskusnom Dejanu Bulatoviću. Iako su svi bili raspoloženi za testiranje, vreme nije dozvolilo da test prodje po planu. U sredu je bio i sneg u jutarnjim časovima, ali ipak u toku dana je izvežen veliki broj krugova, zahvaljujući suncu koje je izlazilo par puta u toku dana, a doprinos Dušana Borkovića pokazao se pozitivnim.

duca_lalusic
Ali ipak drugi dan testiranja je bio mnogo teži. Veoma jaka kiša i hladno vreme nisu dozvolili pravi test, a kasnije su i oba auta imala manje kvarove, a jedini način da se provoza još neki krug, bila je kombinacija da se od oba auta osposobi jedan. Ipak, kako je vreme bilo dosta loše, timski menadžer Miroslav Rastović proglasio je kraj testiranja.

„Napravili smo dosta krugova, testirali smo i po suvom i na kiši, ali ipak uslovi su bili dosta opasni za žestoko testiranje. Ipak doveli smo auta do pravih setapa, što je potvrdio i sam Borković. Dejan i Mladen su izvozili dosta krugova u sredu, ali u četvrtak, drugi dan testiranja bili smo razočarani lošim vremenskim uslovima. U toku drugog dana testiranja imali smo tehničkih problema sa automobilima. Mladenov auto je izgubio pritisak turbine, dok Dejanov auto je stao zbog kvara benzinske pumpe. Napravili smo kombinaciju od oba auta i osposobili jedan auto da bi što više upoznali stazu. Asistencija Dusana Borkovića nam je dosta pomogla i njemu smo jako zahvalni, ali zbog veoma loših vremenskih uslova morao sam da proglasim kraj testiranja radi bezbednosti vozača.“ – bio je jasan timski menadžer Miroslav Rastović.

„Auto je bio krajnje teško upravljiv, probao sam da odvozam što više krugova po kiši, ali nije bilo moguće, a pritom sam dva puta izleteo sa staze. Hladno vreme i intenzivna kiša su nas baš sprečili da obavimo dobar test“ – izjavio je Mladen Lalušić.

lalusic_

Dejan Bulatović bio je takođe razocaran losim vremenom: „Strašno… nismo očekivali tako loše vreme. Žao mi je što nismo testirali kako treba, ali ne možemo protiv vremenskih uslova. Odavno nisam vozio po tako lošem vremenu. Prekid testiranja je bilo jedino rešenje, da ne napravimo glupost.“

Ako vremenski uslovi budu kako treba, sledeći test uoči prve trke na Pol Rikaru, odrzaće se 16. i 17. aprila na stazi Red Bull Ring u Austriji.

 

foto: brzkrug.com

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video