Neverovatni Dovizioso!

Da je ove godine Ducati uradio odličan posao, a da je Dovizioso sazreo i ozbiljno juriša na titulu, govore nam prva dva zvanična MotoGP treninga.

To da je Dovizioso najbrži nije čudno, ali da u prvih pet motora imamo tri Ducatija i dva Suzukija, već je iznenađenje. Dovizioso je izvezvao krug sa vremenom 1:54,361 i na taj način bio najbrži na stazi. Tačnije, bio je šest hiljaditinki brži od Petruccia, čime se nastavlja italijanska dominacija u Kataru.

Treća pozicija pripala je odličnom Alexu Rinsu na Suzukiju, koji je bio brži od Lorenza i Iannonea. Marc Marquez zauzeo je šestu poziciju na drugom slobodnom treningu uz zaostatak od 0,489 sekundi u odnosu na vodećeg Dovija.

Dani Pedrosa je konačno uspeo da se „poklopi“ sa motorom i došao je do pozicije sedam. Za hiljaditinku iza Pedrose je Crutchlow, a hiljatinku iza Crutchlowa je Valentino Rossi na poziciji devet. Prvih deset kompletira Zarco, dok je u jednoj sekundi bilo 14 vozača.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video