Auto trke WRC

Neuville: „Važan rezultat“

Thierry Neuville opisao je pobjedu na reliju Korzika kao „važan rezultat“, jer mu je pomogla da zaboravi na ružne uspomene od početka 2017. sezone.

Poslije frustrirajućeg prvog dana na asfaltnim cestama Korzike, uslijedio je impresivan zaokret drugog i trećeg dana za Neuvillea i on je u svom Hyundaiju ostvario ugodnu pobjedu od 54.7 sekundi ispred svjetskog prvaka Sebastiana Ogiera.

Ali Neuville je priznao da su ga plašile nevolje koje su ga zadesile u prošlim relijima u Monte Carlu i Švedskoj.

Predao je vodstvo na kraju drugog dana u Monte-Carlu kada je razbio stražnji ovjes na svom autu i mjesec dana poslije u Švedskoj dogodio se sličan ishod, kada je izgubio prednji kotač nakon izlijetanja sa ceste na kratkom Karlstad brzincu.

„Gotovo smo osvojili dva relija prije ovoga, ali nismo uspjeli. Rekao sam sebi da smo već dva puta odustali i da se to ne može dogoditi tri puta za redom. Rekao sam sebi da će sve biti u redu i na kraju je sve ispalo dobro“, objasnio je Neuville.

„Mislim da sam prvi put imao suze u očima nakon prolaska kroz cilj. Nisam jako emotivan, ali ovaj put sam znao da je ovo važan rezultat za nas.“

Neuville se nada da mu ova pobjeda omogućuje borbu za titulu, unatoč sporijeg početka na Korzici, on vjeruje da je pokazao impresivne performanse do sada.

„Ovaj vikend sam očekivao puno jer sam znao da smo na asfaltu brzi i imao sam osjećaj da je auto brz kao i na testiranju. No, na reliju nije počelo sve kako smo očekivali.

Osjećaj je bio dobar, imao sam osjećaj da dobro vozim i da idemo brzo. No, vremena nisu bila dobra, nije loše, ali još uvijek to nije bilo što smo htjeli.

Dakle, reagirali smo na to radeći na automobilu. Ceste su bile drugačije drugog dana što nam je donijelo priliku da pokažemo puni potencijal auta na različitim vrstama cesta i pobjedu ovdje. To je nevjerovatan osjećaj.“

Video