Auto trke Rally

Neuville spreman za Švedsku

Thierry Neuville, vozač Hyundaia koji će ove godine po četvrti put startovati na reliju u Švedskoj, kaže da su specijali na ovoj trci ono što je čini različitom od ostalih.

Belgijanac u Hyundaiu i20 WRC kome je peto mesto najbolji plasman na reliju u Švedskoj, kaže da je sneg ono što trku čini zanimljivom i ističe je u kalendaru.

„Ovaj reli je jedini ove godine na kome ćemo voziti po snegu što nam pruža dodatne izazove“ rekao je Thierry koji dodaje – „Sneg je podloga na kojoj imam najmanje iskustva. Do sada sam tri puta bio na ovom reliju i svaki put sam naučio nešto novo. Verujem da ću tokom svog četvrtog nastupa unaprediti brzinu i samopouzdanje.“

Neuville je prošle godine ostao bez poena nakon problema sa snežnom podlogom, što ga je dovelo tek do 28. pozicije. Finski vozač Jari-Matti Latvala osvojio je prošlogodišnji reli u Švedskoj, što je navelo Belgijanca da zaključi da skandinavski vozači imaju prednost nad rivalima na ovom reliju.

„Ako od malena niste vozili u ovakvim uslovima, teško je da možete naći ritam“ – zaključio je Neuville.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video