Neuville: Ove stvari se mogu dogoditi!

Thierry Neuville odbio je preuzeti krivnju za neugodnu pogrešku koja ga je izbacila iz relija u Portugalu, te se on nada da će taj incindent ojačati njegov tim.

Neuville je postigao dvije pobjede i bio među prvih pet kad mu je nestalo goriva u njegovom Hyundai i20. Ubrzo nakon toga njegov tim je preuzeo odgovornost za nepotpuno punjenje auta gorivom.

Ali nakon završetka na 29. mjestu Neuville je rekao da se neće zamarati tom greškom te da će se usmjeriti na budućnost.

„Sreća sigurno nije bila na našoj strani ove sezone, a u ovom slučaju bila je mala greška u izračunu jednog člana u našem timu“, rekao je za wrc.com

„Stvarno je šteta, jer sam očekivao dosta u subotu, ali u redu, nema veze. To je ponekad jednostavno tako. Tijekom relija mi svi radimo naporno i borimo se, a pod takvim pritiskom događaju se greške“.

„Svatko može napraviti grešku, to je sada iza nas. Veselimo se sljedećoj utrci koja će valjda biti bolja“.

Poslije relija Neuville je postavio sliku svoga tima sa porukom: „Mi smo tim, skupa pobjeđujemo i gubimo. Zajedno smo jači“.

Vođa tima Michel Nandan izjavio je da se već poduzimaju koraci kako se ne bi ponovila ista greška.

„To je ljudska pogreška, već smo otkrili što je pošlo po zlu i to će nam pomoći da se takve greške ne ponavljaju. Mi smo tim, to je kombinacija svakog pojedinca koji čini razliku“.

„Pogreške se događaju. Važno je učiti iz njih, a mi smo obećali da ćemo to učiniti u svim područjima“, rekao je.

Video