Auto trke Rally

Neuville najbrži u Monzi prvog dana

U Monzi se ovog vikenda vozi čuveni Monster Energy Monza Rally Show, na kome učešće uzimaju poznati vozači, kako relisti, tako i vozači drugih sportova. Najpoznatiji među njima svakako je Valentino Rossi koji duži niz godina učestvuje na ovoj trci.

Na prvoj etapi najbrži je bio Tony Cairoli, čuveni motocross vozač, koji se u svom Citroenu DS3 našao 1,3 sekunde ispred Alessandra Pericoa. Thierry Neuville je etapu završio na trećem mestu, braća Brivio, Davide i Roberto završili su etapu na četvrtom, a Valentino Rossi na petom mestu. Alessio Salucci, popularni Uccio završio je etapu na poziciji osam.

VEN_Beretta013

Da je profesionalni vozač relija, Neuville je pokazao na drugoj etapi, ostavivši iza sebe Valentina Rossija za 1,1 sekundu. Cairoli nije mogao bolje od trećeg mesta, uz zaostatak veći do pet sekundi. Paolo Andreucci je završio etapu na četvtrtom mestu, a Alessandro Perico na petom.

U ukupnom poretku, prvi dan je pripao Neuvilleu u Hyundaiu i20. Na drugoj poziciji se našao Valentino Rossi uz zaostatak od 1,6 sekundi, dok je treći u ukupnom poretku dana Cairoli sa zaostatkom od 3,5 sekunde.

VEN_Beretta011

Danas je na rasporedu novih pet etapa, a na prvoj koja je već završena najbolji je bio Valentino Rossi. Opširnije na kraju dana.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video