Auto trke WRC

Neuville frustriran rivalima što su pustili Ogiera na postolje!

Pobjednik relija u Poljskoj Thierry Neuville priznao je da je frustriran neuspjehom njegovih suparnika da zadrže Ogiera dalje od postolja.

Treća Neuvilleov pobjeda u 2017. smanjila je prednost Ogiera sa 18 na 11 bodova, a ostalo je pet relija do kraja sezone.

Izgledalo je da će Ogier završiti na šestom mjestu u Poljskoj, ali je napredovao kad je Latvala doživio probleme sa kvačilom u Toyoti te kad se Ott Tanak slupao u nedjelju ujutro. Također je pretekao Neuvilleova timskog kolegu Danija Sorda.

Iako mu je nesreća Ott Tanaka pomogla da dođe do pobjede, Neuville je bio ljut jer su okolnosti više otišle u korist Ogiera.

„Ovog vikenda cilj mi je bio da dođem ovamo i uzmem bodove Ogieru“, rekao je Neuville.

„Ali ne možemo biti sigurni ni za što u prvenstvu. Sve što mogu učiniti je zadržati korak i ritam – ali se također moramo osloniti na momčad i na automobil, kao i na naše suparnike.

Ogier je mogao biti puno više iza, ali ostali vozači su mu dali priliku da ponovno bude na postolju.

Smanjili smo zaostatak u prvenstvu drugi reli zaredom.

Moramo nastaviti na ovaj način, ali za sada možemo uživati u trećoj pobjedi sezone i slaviti sa timom koji je radio jako naporno za ovaj rezultat“.

Neuville je sam dopustio Ogieru da minimizira štetu svog vodstva na powerstageu.

Da je bio brži 1.6 sekundi mogao je uzeti drugo mjesto na posljednjem brzincu što bi mu donijelo četiri bonus boda, a ovako je osvojio samo jedan na petom mjestu.

„Kada smo prošli kroz powerstage rekao sam Nicolasu (Gilsoul, suvozač), sranje propustili smo dva boda za jednu sekundu“, dodao je Neuville.

„Trebao sam pritiskati. Htio sam ići što brže, ali moramo biti pametni.

Borba je teška. Ogier je uvijek blizu ili na postolju, a ako želimo uhvatiti bodove moramo biti na cilju.

Sada, ako bih mogao ponoviti brzinac, išao bih malo brže, ali ne više od toga“.

Video