Karting

Nemanja Jovanović – Novo ime domaćeg kartinga

U nedelju 11. juna po treći put ove godine se sastaju vozači Srpskog sportskog karting saveza. Kao i prvi put u sezoni, staza na kojoj će se kartingaši nadmetati je staza Kart Moto Centra Ada Huja.

Ovih dana na stazi često viđamo nekadašnjeg šampiona klase Formula 1000, Branislava Jovanovića, ali ovog puta u malo drugačijoj ulozi – Ulozi tate koji podržava sina na stazi.

Nemanja Jovanović, Branislavov sin, nadmetaće se ove godine u kartingu. Nastupaće u klasi 1, a njegova prva trka biće baš ova u nedelju.

Već duže vreme Nemanja svakodnevno dolazi na stazu. Vreme po krugu iz dana u dan sve niže pada, a mlađani Nemanja kaže kako će biti presrećan ako stigne do pehara u trci.

Do nedelje je ostalo još malo vremena za trening, a mi verujemo da će novi vozač ASK Sporticco Racing Teama da će uspeti da ostvari svoju želju i krene tatinim stopama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video