Auto trke INTERVJU Kružne trke

Nemanja Čolović se vraća na stazu

Volja, snaga, želja za pobedom i napredovanjem glavni su faktor da bi bili uspešni u svemu, a naročito u auto sportu. Najbolji primer za to je mladi Nemanja Čolović, koji je posle teške saobraćajne nesreće uspeo da se oporavi, a glavni motiv i želja bili su da se opet među automobilistima Srbije.

Nemanja je svoju prvu trku vozio u Zaječaru, da bi se iste 2013. godine oprobao i na kružnim stazama u Kragujevcu i Batajnici. Posle oporavka želja je najveća moguća, automobil se kompletno reparira, pa smo iz tog razloga kontaktirali Nemanju Čolovića kako bi iz prve ruke saznali njegova planove za dalje.

batajnica_neca

Kakva su tvoja očekivanja pred trku na Ušću i raduješ li se ponovnom povratku na domaće staze?

„Veliko je uzbuđenje, pogotovu što se na stazu vraćam baš na trci u mom gradu. Svi željno iščekujemo Beogradsko Ušće i mislim da će to ove godine biti pravi spektakl. Želja kao i svakom takmičaru je pobeda. S obzirom na iskusnu konkurenciju u klasi 2, ako bih završio trku u prvih 10, to bi bio lep povratak za novi početak. Automobil mi je trenutno kod mog priljatelja i tjunera Marković Željka poznatijeg kao Bojsija, koji se zauzeo oko reparacije i sklapanja kompletnog auta.“

yugo_hibrid_neca

Kako je izgledao celokupan period tvog oporavka i šta je to što ti je svih prethodnih meseci davalo vetar u leđa da nastaviš tamo gde si stao?

„Kao što znate imao sam saobraćajni udes sa teškim povredama. Celokupni operativni tok traje od aprila 2014. godine i borba je bila teška i duga. Kao sportista uporan i jak, izborio sam se i uspešno oporavio. Motiv i snaga za to je bila što sam uvek razmišljao o povratku na stazu i o šampionskoj tituli u klasi Hibrid.
Ovom prilikom bih da se zahvalim svim prijateljima i ljubiteljima auto sporta na podršci,a pogotovo Dušanu Borkoviću koji je lično došao u bolnicu da mi pruži podršku za što brzi povratak na stazu.“

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video