Nema roka za oporavak McLarena

Direktor McLarena Eric Boullier je odbio da postavi vremenski rok timu za postizanje konkurentijih rezultata. Jenson Button je 11. završio u Australiji, ali je samo 11. vozača i završilo trku. Button je kasnio dva kruga za prvoplasiranim Hamiltonom.

Honda mora da radi još dosta na bolidu, imaju dosta problema sa pregrevanjem nekih komponenti. Međutim Eric Boulier odbija da tim stavlja pod još veći pritisak nametanjem vremenskih rokova.

„Ne postoji vremenski okvir,“ kratko je rekao Boulier. „Gledajući trenutnu situaciju, imamo bazu na kojoj treba da napredujemo. Postoji mnogo rešivih stvari koje je trebalo na početku da rešimo, ali kada ćemo imati konkurentan bolid ne znam.“

Yasuhisa Arai, šef Hondinog programa motora je naglasio da u Hondi znaju kako da reše probleme. Međutim ni on ne želi da priča o rokovima kada su u pitanju problemi zagrevanja i konkurentnosti motora.

„Mi već znamo u čemu je problem, i rešavamo problem korak po korak. Napredovaćemo iz trke u trku, u to budite sigurni. Kada ćemo biti konkurentni, ne mogu da vam kažem.“

Iako u timu ima onih koji su razočarani sa Hondinim poslom, Boullier kaže da nije motor jedini razlog lošeg početka sezone McLarena.

„Ne verujem da imamo šasiju za pobede i da je motor toliko loš,“ kaže Eric. „Ovaj bolid je potpuno nov, i mora se puno na njemu raditi. Dobro se pokazao na simulatorima, ovaj bolid ima puno potencijala, samo treba dosta truda uložiti.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video