Auto trke Formula 1

Nema odmora za Hondu i Renault

Dok većina timova ide na dvonedeljni odomor, ova situacija nije obavezna i za proizvođače motora. Zbog toga će Renault i Honda raditi još više kako bi svoj zaostatak smanjili za vodećima i prikazali što bolje performanse u Belgiji.

Ova situacija moguća je zbog uvedenog „token“ sistema, a odavno se priča da Honda sprema velika unapređena za trku u Spa.

„Motor se unapređuje iz dana u dan. Već u Belgiji i Italiji ćemo imati više snage. Ove dve staze su nam veoma značajne.“ kazao je Yasuhisa Arai.

On je demantovao da će McLaren iz njihove pogonske jedinice dobiti 50ks više, ali da za njih neće biti odmora ovog leta.

„Nadamo se da možemo da proizvedemo 15 konjskih snaga više. To je malo korak ali je za nas veoma značajan. Do pred kraj sezone očekujemo da iskoristimo i preosta četiri tokena.“ izjavio je neimenovani izvor iz Honde.

Sa druge strane veruje se da će i Renault postupiti isto.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video