Auto trke Formula E

Nelson Piquet Jr zabeležio novu FE pobedu

2014/2015 FIA Formula E Championship. Moscow e-Prix, Moscow, Russia. Saturday 6 June 2015. Jarno Trulli (ITA)/Trulli Racing - Spark-Renault SRT_01E leads Antonio Felix Da Costa (POR)/Amlin Aguri - Spark-Renault SRT_01E Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E ref: Digital Image _SBL5801

U 35 krugova dugoj trci Formule E koja je vožena u Moskvi, gotovo bez problema do pobede je došao Nelson Piquet Jr, koji je trku pred kraj sezone dodatno povećao prednost u šampionatu.

Nakon što je osvajač pol pozicije Jean-Eric Vergne startovao loše, Piquet je sa drugog startnog mesta krenuo sigurno i na čelu se zadržao do samog kraja. Na polovini trke imao je čak pet sekundi prednosti, ali je smanjo tempo zbog uštede energije, zbog čega je trku završio s dve sekunde prednosti.

Lucas di Grassi, uprkos pregrevanja baterija, trku je završio na drugoj poziciji obišavši Vergnea tokom pit stopa. Vergne je u poslednji krug trke ušao kao trećeplasirani, ali je trku završio na petoj poziciji.

Sebastien Buemi je u šikani, sa spoljnje strane obišao trećeplasiranog Vergnea i kroz cilj je prošao kao trećeplasirani. Nick Heidfeld je iskoristio situaciju, približio se Vergneu i obišao ga pred ciljnu liniju.

Daniel Abt završio je trku na šestoj poziciji, dok su se iza njega našli Salvador Duran i Antonio Felix da Costa, koji je većinu trke ostao zaglavljen iza Jarno Trullia. Nicolas Prost završio je trku na osmoj poziciji, dok je Buemi bio deveti. Prvih deset pozicija kompletira Justin Wilson.

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video