Karting

Neizvestan kraj sezone – SOR B liga

Pobednik desetog trkačkog dana je bio Aleksandar Živanović koji je u prvoj trci pobedio, a u drugoj bio drugi. Srebro je osvojila Radovićka, a bronzu Đokić

Iako kiša nije dozvolila da se deseti trkački dan SOR Karting Šampionata završi, trkači B lige su svoje trke odvezli. Dva puta po 12 krugova je donelo još veću komplikaciju u vrhu tabele generalnog plasmana: razlika između vodećeg Zorana Ćalića i četvoroplasirane Andrijana Radović je samo 28 poena. Drugi je Miloš Đokić sa zaostatkom od 16 poena za Ćalićem, a treći Đorđe Štulić koji ima osam poena manje od Đokića.

Pobednik desetog trkačkog dana je bio Aleksandar Živanović koji je u prvoj trci pobedio, a u drugoj bio drugi. Srebro je osvojila Radovićka, a bronzu Đokić. Ćalić opet nije imao sreće pa je u prvoj trci bio peti zbog greške Đorđa Jovanovića, a u drugoj osmi gde je završio posle duela sa Milanom Đurićem. Đurić je zbog tog prekršaja kažnjen sa 20 poena i on je trenutno deseti na tabeli generalnog plasmana.

U prvoj trci, prve, brže grupe, pobedio je Milan Markov. Sa tim uspehom, imao je dobru šansu da konačno uzme neku od medalja, ali u drugoj trci nije mnogo pokazao u kartingu broj deset.

Ta prva trka prve B grupa je bila možda i najlepša trka ovogodišnje B lige. Povratnik Rade Zečević je vodio pet krugova, a onda je vođstvo preuzeo Markov. Zečević je do pred kraj uspešno branio drugu poziciju, ali su ga u poslednjem krugu obišli i Đokić i Radovićka.

U drugoj trci prve grupe pobedila je Radovićka ispred Đokića. Zečević je bio treći, a četvrti Đurić u kartingu broj 14 (bivša nula, odnosno monster).

U drugoj grupi, dominirao je Živanović koji je pobedio u prvoj trci. U drugoj je bio iza sve boljeg Dragana Hadžića. Hadžić je po broju osvojenih poena na tom trkačkom danu bio četvrti. Peti je bio Goran Teofilović koji je u prvoj bio drugi, a u drugoj trci – treći. Njegov drugar Nikola Vikelić je u prvoj trci imao prevremeni start zbog čega je kažnjen sa 15 poena.

Treba pomenuti i da se na Huju, osim Zečevića, vratio i mladi Ivan Milenković, a u obe trke solidno su se pokazala i dvojica novih drugoligaša – Ozren Čolić i Dejan Dragić.

M.Rudić

Video