Nedostatak ubrzanja ključni problem za Crutchlowa

Cal Crutchlow bio je sputan sporim motorom u Assenu i Englez zna da će pronalaženje rešenja za ovaj problem biti ključno ako želi da se u narednim trkama bori za podijum.

Tokom vikenda Crutchlow je gubio vreme u odnosu na Repsol Honda motocikle ali je i dalje uspevao da postavi konkurentna vremena kruga. Međutim, kada je trka počela njegov hendikep značio je konstantno gubljenje vremena i ne mogućnost smanjenja jaza za vodećom grupom vozača.

„Nisam zadovoljan, nismo trebali biti 24 sekunde iza pobednika,“ rekao je Crutchlow. „Iskreno moj motocikl je bio prespor. Nisam imao ubrzanje i Dovi me je stalno preticao u šestoj krivini zbog razlike u brzini. Nisam mogao napraviti pauzu. Svaki put kada sam hteo da se odvojim on je sticao prednost od tri ili četiri desetinke na pravcu.“

„To nije vidljivo na treninzima ili kvalifikacijama, ali se vidi kada vozite sa ostalim momcima. Na mojim podacima sa Danijem i Marcom mi smo gubili dve desetinke u odnosu na Ducati. Mnogo sam gubio. Svaki put kada ih obiđete u poslednjoj krivini oni vas ponovo obiđu na startnom pravcu. Bila je to dobra borba. Morao sam pre svega završiti trku. Iamo sam tri ne završene trke. Kada sam bio u borbi stalno sam mislio, ‘moram da završim’.“

Pošto je imao tri uzastopna odustajanja, Crutchlow zna da je imperativ završiti trku i osvojiti neke bodove. Sledeća runda šampionata vozi se u Nemačkoj gde je ranije Cal startovao sa prvog starnog reda i osvajao mesta na podijumu.

 

 

Foto: intaspos.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video