Nasr u Sauberu najbrži trećeg dana

Mladi Brazilac Felipe Nasr bio je njbrži tokom svog drugog dana u bolidu C34 zabeleživši vreme 1:21,545 na Pirellijevim mekim gumama.

Iako je zbog njegovog okretanja u desetoj krivini istaknuta crvena zastava u toku prepodneva, Nast je jedini pored Nico Rosberga i Carlos Sainza uspeo da odveze više od 100 krugova trećeg dana testiranja u Jerezu. Kimi Raikkonen je u svom prvom danu u bolidu SF15-T uspeo da postavi drugo najbrže vreme i na taj način učini da se bolidi pogonjeni Ferrarijevim pogonskim jedinicama nađu na prve dve pozicije treći dan za redom.

Nico Rosberg je u jednom trenutku doživeo gašenje bolida, ali se nakon samo sat vremena vratio na stazu i ukupno odvezao čak 151 krugo, što će reći da je za dva dana odvezao čak 308 krugova.

Felipe Massa je u Williamsu napravio četvrto najbrže vreme odvozavši 71 krug, dok je Pastor Maldonado koji je u Lotusu E23 nanizao 96 krugova, doživeo zaustavljanje bolida, srećom sekundu nakon spuštanja karirane zastavice.

Red Bull i McLaren nastavili su i treći dan neslavno, u garažama. Problemi koji prate Renoove pogonske jedinice tokom celog testiranja omogućile su Ricciardu da odveze svega 48 krugova. Red Bull je za sva tri dana testiranja izvezao ukupno 102 kruga.

Nakon 12 sporih krugova, koliko je ukupno prešao McLaren Honda MP4-30 bolid tokom prva dva dana testiranja, trećeg dana je Alonso vezao nekoliko reprezentativnih krugova. Međutim, problemi sa hlađenjem vratili su McLaren nazad u garažu.

Poslednji, zaključni dan testiranja, vozi se danas.

Foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video