Nasr se raduje povratku u Maleziju

Felipe Nasr raduje se povratku na poznatu teritoriju, stazu u Sepangu. Brazilski vozač ostavio je po strani probleme Saubera tokom svog debitovanja na trci u Melburnu, gde je zauzeo peto mesto.

Nasr voli stazu u Aepangu jer je tamo vozio trke dok je bio u GP2 kategoriji. Dvadesetdvogodišnjak 2 puta je imao vremena koja su ga popela na podijum, treće mesto je zauzeo 2012. godine sa DAMS-om i drugo mesto u 2013. sa Carlinom.

“ Veoma se radujem trci u Maleziji. Biće mi lakše ovog vikenda jer poznajem stazu od ranije, što nije bio slučaj sa stazom u Melburnu“ rekao je Nasr.

Sepang je takođe prva tradicionalna trka u šampionatu F1, što trka po ulicama Melburna nije. Nasr smatra da će ova staza dopustiti njegovom timu da izvuku maksimum iz C34 bolida.

“ Posle dobrog starta sezone u Melburnu, mislim da staza u Maleziji može biti nešto čemu se radujemo. Staza se sastoji od dužih pravaca i bržih krivina, pa očekujem veću potrošnju guma. S druge strane, naš bolid ima solidnu brzinu na pravcu, ali mislim da i tu ima mesta za napredak. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video