Naši u pohodu na Istočnoevropsko

Nakon prvog trkačkog vikenda na Seresu, gde su vožene dve trke, u šampionatu Istočne Evrope vozi se treća trka u Plevenu, u Bugarskoj, na kojoj je učešće uzelo nekoliko naših takmičara.

Najviše naših takmičara uzelo je učešće u klasi Formula 600, nekadašnjem Hepeningu. Najbolje plasirani bio je Predrag Isidorović s vremenom 1.42.397 koji će sutra krenuti sa petog startnog mesta. Milan Lovrić bio je nešto sporiji od Peđe i kreće sa šeste startne pozicije. Nemanja Paunović sutra kreće sa 13. startne pozicije.

Sa prvog mesta u klasi sutra će krenuti

U klasi 600 SS nastupa Nenad Stojanović Cvrle. Tokom kvalifikacija Cvrle nije uspeo da prestigne takmičara iz Rumunije, Ionela Pascotu, tako da sutra kreće sa druge startne pozicije.

U klasi Formula 1000 iz Srbije nastupa samo jedan takmičar, Vladimir Pribić koji se s vremenom 1.53.223 plasirao na 20. startnu poziciju. Prvo vreme u klasi ima Krasimir Mihaylov, drugi je Dimitar Kalpakov, a treći Mihail Atanasov. Zanimljivo je da je Vladimir jedini vozač u klasi koji nije iz Bugarske.

U klasi 125 SP najbrži je bio Milen Georgiev, druga je jedna dama – Julieta Lenkova. Treća pozicija pripala je vozaču iz Makedonije – Hristianu Buzalkovskom. U ovoj klasi nastupa još jedna dama – Tanya Ivanova, koja će sutra krenuti sa desete startne pozicije.

U klasi 1000 SS, očekivano najbrži bio je Martin Choy, koji je više od dve sekunde bio brži od Karanyotova i Kancheva.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video