Marchionne: Naredni test će pokazati pravi tempo Ferrarija

Predsednik Ferrarija, Sergio Marchionne, smatra da će tokom naredna dva testa u Barseloni saznati gde se njegov tim nalazi ove godine.

Ferrari je postavio tempo na tri od prva četiri dana testiranja u Jerezu, ali branilac titule, Mercedes, je jasno stavio do znanja da nije jurio prolazna vremena, dok se Red Bull i McLaren borio sa problemima pouzdanosti. Marchionne je rekao da je prvi test pokazao obećanje, ali novi Ferrari tek treba da se dokaže na duže staze.

„Ohrabruje me učinak novog automobila, iako je jedna stvar napraviti brzi krug, a druga odraditi čitavu trku,“ Marchionne je citiran od strane BBC. „Imam puno poverenja u rad momaka. Ponosan sam na njihov rad. Sada ćemo sve videti kada počne Svetski šampionat u Australiji. Ne očekujem čuda, ali je važno da se vidi napredak. Na testu u Barseloni, očekujem krunski dokaz onoga što smo do sada uradili.“

Drugi predsezonski test počinje 19.februara u Barseloni, a zatim sledi još jedan, četvorodnevni test na katalonskoj stazi, koji počinje 26.februara.

 

Foto: http://en.espnf1.com/

Video