Dakar

Nakon dana pauze, nastavljen Dakar

Nakon što su se takmičari i prateće ekipe četvrtog dana namučile sa carinskom kontrolom na prelasku između Paragvaja i Bolivije, takmičare je zadesilo i otkazivanje šestog brzinca.

Kako je kiša padala više od 20 sati, takmičari su se umesto trkanjem, do glavnog grada Bolivije dovezli takozvanim servisnim putem. Jedan od razloga za to bila je i nemogućnost helikoptera da polete zbog loših vremenskih prilika.

Dan kasnije vozači su imali planiranu pauzu, da bi juče nastavili sa trkanjem. Gabor koji je u jednom trenutku bio među prvih 80 vozača, u maratonskom danu ka Argentini do cilja je stigao na 89. poziciji, što ga u generalnom plasmanu dovodi do pozicije 88.

U generalnom plasmanu motociklista trenutno se na prvoj poziciji nalazi Sam Sunderland koji ima velikih 17 minuta prednosti u odnosu na Quintanillu. U prvih pet vozača vidimo dosta relativno novih imena, pa se tako na trećoj poziciji nalazi Van Beveren, ispred Farresa Guella i Walknera.

Među automobilistima prva pozicija u generalnom plasmanu pripada Peterhanselu, koji ima dva minuta prednosti u odnosu na Loeba. Nani Roma trenutno je na trećoj poziciji uz 11 minuta zaostatka. Pozicije četiri i pet pripadaju Depresu i Hirvonenu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video