Nakamoto: Nemoguće je Milleru dati šansu u Repsol Hondi

Prema šefu HRC-a Shuheiu Nakamotu, prebacivanje tinejdžerske senzacije Jacka Millera direktno u Hondinu fabričku MotoGP ekipu bila bi glupa ideja.

Nakamoto je lično odobrio Millerov zapanjujući uspon iz Moto3 u MotoGP u 2015. u kojoj će australijanac voziti novi RC213V-RS za ekipu Lucia Cecchinella.

Ali neki ljudi, uključujući MotoGP legende Micka Doohana i Kevina Schwantza, veruju da je Millera trebalo odmah prebaciti u Repsol Honda ekipu umesto Dania Pedrose.

Nakamoto je odbacio tu ideju i rekao da Repsol nikada nije razmišlao o Milleru kao ozbiljnoj opciji, koji je izgubio prošlogodišnju bitku za Moto3 titulu od španskog rivala Alexa Marqueza.

Nakamoto: „To je bilo nemoguće. Da sam razmišljao o drugom vozaču za Repsol Honda tim nikada ne bih izabrao Jacka. To bi bila glupa ideja.“

Nakamoto je ipak priznao da će performansi u 2015. i 2016. odlučiti da li će Miller dobiti veliku priliku da se u budućnosti preseli u Repsol Hondu. „Postoji neka mogućnost, da ako se dobro pokaže, može u 2017. da se prebaci. To zavisi od njegovih nastupa,“ dodao je Nakamoto.

 

Foto: gpone.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video