Moto cross Moto trke

Najbolji krosisti na Globarima

Proteklog vikenda na stazi Globare kraj Kruševca vožena je trka koja se bodovala za Istočnoevropski šampionat i Otvoreni šampionat Srbije, a na startnoj listi našlo se oko 80 prijavljenih motociklista.

Na stazi Gajić dugoj 1.580 metara. u subotu su vožene dve trke po principu 15 min + 2 kruga, a najbrži u prvoj trci klase MX, koja je vožena u subotu, bio je Martin Todorov iz Bugarske. Njegovi sunarodnic Julian Raichev i Veselin Malinov bili su drugi i treći.

Druga trka dana vožena je u klasi MX ATV u kojoj je bilo samo dva prijavljena vozila. Prvi je bio Martin Milev iz Bugarske, a drugi Volkan Ozgur iz Turske. Druga klase ove klase nije vožena, usled kvara na kvadu jednog od takmičara.

U nedelju je prva trka dana bila druga trka klase MX. Najbolji je i ovog puta bio Martin Todorov, ispred sunarodnika Veselina Malinova i Atanasa Petrova.

U klasi EMX85 najbrži su bili gosti iz Bugarske. Alex Dimitrov, Julian Georgiev i Viktor Kasabov popeli su se na pobedničko postolje, dok je četvrta pozicija pripala mađarskom takmičaru Jakobu Kristofu. Najbolji takmičar iz Srbije bio je Miodrag Stanojević, koji je trku završio na osmoj poziciji. Janko Railić i Milić Zimonjić zauzeli su pozicije 10 i 11, dok je devojčica Teodora Radojčić završila trinaesta.

mxglobare-3-2015-11

Među najmlađim takmičarima klase EMX65 najbrži je bio Antonios Sagmalis iz Grčke, ispred Dimitra Gvozdenova na poziciji dva i takmičara iz Rumunije, Mariusa Popovicia na trećoj poziciji. Veljko Krsmanović i Andrej Suša zauzeli su pozicije četiri i pet.

U prvoj trci klase MX2 takođe su dominirali Bugari. Valentin Roglev je bio prvi, Lyubomir Vasev bio je drugi, a Hakan Halmi treći. Miroljub Cvetković bio je sedmoplasirani, a Nenad Jeremić osmi.

Najbrži u klasi MX1 bio je Makedonac Hristian Ilioski, koji je trku završio ispred Todora Toteva iz Bugarske i našeg takmičara Branka Antića. Miloš Đorđević bio je sedmi, Richard Saghmaister osmi, a Vlade Rajević deveti.

mxglobare-3-2015-61

U drugoj trci klase EMX85 prva trojica nisu menjali mesta. Janko Railić i Miodrag Stanojević završili su trku na pozicijama osam i devet, dok su Milić Zimonjić i Teodora Raojičić trku završili na pozicijama 11 i 12.

Marius Popovici bio je najbrži u drugoj trci klase EMX65, Antonios Sagmalis bio je drugi, a Dimitar Grozdanov treći. Pozicije četiri i pet pripale su Veljku Krsmanoviću i Andreju Suši.

Valentin Roglev bio je najbrži u drugoj trci klase MX2, Kristian Angelov bio je drugoplasirani, a Hakan Halmi treći. Nenad Jeremić na osmoj poziciji je bio jedini takmičar iz Srbije u prvih 10.

Todor Totev je u drugoj trci klase MX1 bio najbrži, te je zamenio mesta sa Hristianom Ilioskim koji je ovog puta bio drugi usled pada. Denislav Angelov bio je trećeplasirani. Antić i Đorđević na pozicijama pet i šest najbolje su plasirani vozači iz Srbije. Saghmaister, Rajević, Paunović i Forgo zauzeli su pozicije 9, 10, 11 i 12.

foto: motori.com.mk

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video