Brdske trke

„Nagrada Rakovice 2015“ – Staza Košutnjak

Konačno i Beograd ima svoju brdsku trku, a koji grad se time može pohvaliti da je takva trka na svega par kilometara od centra grada. Sportski auto i karting savez Srbije organizaciju je poverio ASK „Rakovica“.

Vikend koji je pred nama doneće nam mnogo dobrog trkanja, a kako kruže priče između takmičara, gotovo da nema vozača koji svoj auto neće izvesti na ovoj trci. Najzanimljvije sigurno biće u klasi 1, gde čak četiri vozača imaju šanse da se domognu titule prvaka Srbije na brdskim stazama. Jovan Lazarević, Nikola Jovanović, Đorđe Ristić i Zoran Milisavljević proteklih dana uveliko su trenirali na Košutnjaku kako bi što bolje upoznali svaki centimetar staze.

Start trke biće ispred IMR hale odakle već godinama unazad startuje reli, prema Košutnjaku, preko Hajdučke česme, dok će cilj biti 90 metara pre parkinga čuvenog restorana „Devetka“. Dužina staze je 3480 metara, a takmičari će se nadmetati u dve vožnje.

Početak subotnjih treninga počinje od 12 časova, a u isto vreme u nedelju počinju prve vožnje na trci.

Pripreme i organizacija teče po planu, a Mića Kocić, tehnički komesar Sportskog auto i karting saveza Srbije, ujedno i organizator ove trke uložio je mnogo napora da bi sve bilo dovedeno u sjajno stanje.

„Završne pripreme su u toku, dobili smo sve potrebe dozvole za održavanje trke. Trka ide prema zvaničnom pravilniku Sportskog auto i karting saveza Srbije i daćemo svoj maksimum da sve protekne u fenomenalnoj atmosferi i da satnica bude maksimalno ispoštovana, kako bi takmičari bili zadovoljni i sa velikom željom došli i naredne godine na trku. Plan je da ova trka postane tradicija u Beogradu i radimo na tome da već sledeće godine napravimo još jednu, a možda i dve. Želimo da trku pravimo u saradnji sa nekadašnjim asovima automobilizma, ali i sa novim mladim ljudima, koji poznaju nove tehnologije i koji nam pomažu u organizaciji na svoj način. Pozvao bih sve ljubitelje auto sporta da ovaj vikend provedu na Košutnjaku i uživaju u dobrom trkanju“ – izjavio je za naš portal Mića Kocić.

Portal TRKE.rs biće na licu mesta, a uživo rezultate po završetku vožnje svakog takmičara možete pratiti na www.trke.rs
PLAKAT 4

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video