Nagashima vozi na poslednjem Grand Prixu

Tetsuta Nagashima vraća se u akciju sa Teluru Team JiR Webike na poslednju trku Moto2 World Championship 2014, ovog vikenda na Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana.

22-godišnji Japanski vozač zadobio je brojne povrede posle pada tokom treninga za trku u Silverstonu u avgustu. Nakon operacije u Velikoj Britaniji, on je avionom prebačen u Japan gde je počeo oporavak u nadi da će se vratiti u tim pre poslednje trke ove godine.

Nagashima: “Od moje povrede na slobodnom treningu u Silverstonu u avgustu, opterećen sam zbog odsustva sa trka, ali stalno sam naporno trenirao kako bih mogao da se vratim u padok što je pre moguće. Moje fizičko stanje se dosta popravilo tokom poslednja dva meseca i svakako sam zadovoljan što se vraćam na poslednju trku u Valensiji. Mnogo cenim napore mog tima, NTS, i mojih sponzora da se ovo ostvari i jako sam uzbuđen da ih opet vidim. Ja ću koristiti drugu šasiju u Valensiji, NH6 napravljenu od NTS što će biti moje prvo iskustvo sa tim, ali sam srećan što ću biti u stanju da se uključim u razvoj nove Japanske šasije i spreman sam da dam sve od sebe za kraj sezone”.

Gianluca Montiron, šef tima: “Nažalost, 2014 ostaće upamćena kao najlošija sezona za nas, od kad smo se priključili MotoGP World Championshipu. Zato sam zadovoljan što ću biti u Valensiji za poslednje napore tima. Za sad JiR je odlučila da obustavi investicije u mlade Japanske vozače. Posebno se zahvaljujemo našim investitorima koji su imali poverenje u projekat, i nakon trke moramo se brzo pripremati za prosperitetnu budućnost tima”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video