Auto trke Brdske trke Karting Kružne trke Rally Slalom Slike

Na sajmu proglašeni auto i karting šampioni

Danas su na Sajmu sporta, petom po redu, proglašeni šampioni u kartingu i u auto trkama, u svim disciplinama. Takođe, proglašeni su i šampioni među klubovima.

Počeli smo od najmlađih, vozača kartinga. Šampion klasi 1 je mladi Andrej Dobrota, ispred Igora Teševića i Petra Bogatinovskog. U klasi 2 šampion je Dimitrije Kovačević, ispred Nikole Tošića i Andreja Petrovića. Aleksa Radojković šampion je klase 5, ispred Đorđa Štulića i Predraga Spasojevića. U klasi 7 Juniori šampion je Đorđe Červicki, ispred Duška Ćirića i Aleksandra Drezge. Marko Tomanović završio je na prvoj poziciji u generalnom plasmanu klase 7, ispred Miloša Đokića i Đorđa Červickog.

Među klubovima u kartingu titula pripada ekipi ASK Sporticco, ispred Auto Royala i ASU Crvena Zvezda.

Kada su u pitanju auto trke na brdskim stazama, Aleksa Radojković je šampion u generalnom plasmanu, ispred Balačikić Dragana i Darka Božilovića. U klasi 1 šampion je Luka Kotorčević, ispred Zorana Milisaljevića i Marka Marića. Među juniorima iste klase šampionska titula takođe pripada Kotorčeviću, ispred Bojana Jovanovića i Nenada Kolarevića.

Predrag Lambaša je šampion klase 2 na brdu, ispred Jovana Lazarevića i Bojana Milanovića. Mirko Deretić je šampion klase 3, ispred Srđana Jevtića i Redmila Vojnovića. Dejan Ilić je šampion klase 4, ispred Nenada Rajića i Slavoljuba Jakovljevića. U klasi 7 titula je pripala Aleksi Radojkoviću, ispred Nebojše Janoševića i Željka Jašina Vučkovića. U klasi 8 šampion je Vladan Kostić, ispred Rabrenović Branka i Ivana Karića. Darko Božilović je šampion klase 9, ispred Dragana Stojkovića i Mirka Milovanovića. U klasi 10 šampion je dragan Balačikić, ispred Živote Milića i Dragoslava Stanojevića. Među fićama se boduje samo Kup1 i šampion je Marko Pavlović, ispred Save Jančevića i Milena Simića.

Titula na brdu među klubovima pripala je ASK G.A.G.A., ASK Akademac je na drugoj poziciji, a AMK Beep Beep na poziciji tri.

Šampion malog N-a na krugu je Aleksa Radojković, ispred Đorđa Ristića i Petra Jovanovića. Među juniorima iste klase šampionska titula takođe je pripala Radojkoviću, ispred Ristića i Luke Kotorčevića. Šampion klase 2 je Dušan Nastasijević, ispred Viktora Davidovskog i Časlava Tošića. Radmilo Vojvodić šampion je klase 7, ispred Mirka Deretića i Srđana Jevtića. U klasi 4 šampion je Savić Nenad, ispred Maria Zahirovića i Dragana Lukića. Stojković Dragan šampion je klase 9, ispred Mirka Milovanovića i Darka Božilovića. Savo Jančević je šampion Kupa1 među Fićistima, ispred Marka Pavlovića i Ivana Maganića. U klasi Kup2 titula je pripala Radiši Radisavljeviću, ispred Nikole Ekmeščića i Marina Radičeva.

Titula među klubovima pripada AMSK KV racing team, ispred ASU Crvena Zvezda i ASK G.A.G.A.

Slobodan Jakovljević je šampion u generalnom plasmanu Auto slalom discipline, ispred Željka Starčevića i Dejana Karaklića.

Kada rezultate gledamo prema grupama, u grupi 1 najbolji je bio Željko Starčević, ispred Saše Glišića i Ivana Sadovskog. U grupi 2 najuspešniji je bio Slobodan Jakovljević, ispred Dejana Karaklića i Milena Simića, a u grupi 3 Nemanja Krstović je sakupio najviše poena, ispred Nikole Ekmeščića i Save Jančevića.

Žunić Dalibor ujedno je i šampion klase 1, ispred Srđana Ćubića i Dragana Panića. U klasi 2 šampion je Starčević, ispred Saše Glišića i Nenada Milanovića. U klasi 3 najbolji je bio Radivoj Jakoveljević, ispred Ivana Sadovskog i Masal Nedeljka. Šampion klase 4 je Marko Gavrilović, ispred Marka Pavlovića i Dejana Jovanetića. U klasi 5 najuspešniji je Jakovljević Slobodan, ispred Dejana Karaklića i Dejana Pejića. U klasi 6 nastupao je samo Nemanja Kaluđerović, u klasi 7 Zoran Ivanović i Nemanja Krstović, a u klasi 8 najbolji je bio Nikola Ekmeščić, ispred Valana Kostića i Save Jančevića.

Među timovima najsupešniji je ASK Užice Rally Team, ispred ASK Šampion i ASK SG Racing Team.

U 2016. godini odvezena su samo dva relija, a najuspešniji je ove godine bio Vladica Rabrenović, ispred Nenada Vićentića i Željka Milutinovića. U klasi 3 šampion je Nenad Vićentić, ispred Željka Vučković-Jašin i Nikole Jovića. U klasi 2 šampion je Milan Janjić ispred Željka Milutinovića i Uroša Simića. Klasa 1 se ne proglašava.

Najuspešniji u sezoni bio je ASK RID Sport, ispred ASK Rakovica Rally team i ASK Užice Rally team.

 

foto: Silvano Vitello, Auto e Motori in Serbia

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video