Na kraju sednog dana Hamilton najbrži

Na kraju sedmog dana predsezonskih testiranja Luis Hamilton je postavio najbrže vreme. On je izvezao krug za 1.23.022 sekundi. Drugoplasirani je bio Felipe Massa sa zaostatkom od 2,5 desetih, dok je treći bio Kimi Raikonnen.

Da Mercedes deluje jako dobro pred početak sezone govori činjenica da je Luis svoje najbolje vreme postavio na mekim gumama dok su Massa i Raikonnen svoja najbolja vremena postavili na super mekim gumama.

Najviše krugova tokom dana odvezao je Nico Hulkenberg, čak 158. Generalno dobar dan je iza svih timova, tako da su svi sem Luisa izvezli preko 100 krugova. Da li je Mercedes dovoljno spreman pa nije bilo potrebe da više krugova prelaze ostaje nam da vidimo.

U McLarenu i dalje stvari ne idu po planu. I danas su imali problema sa curenjem ulja zbog čega su morali Magnussena da povuku u garažu. Danas je bio pretposlednji dan testiranja u Barseloni.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video