Auto trke Brdske trke

Na Košutnjaku završena sezona na brdu

Današnjom trkom na Košutnjaku završen je šampionat Srbije na brdskim stazama. Ovaj vikend obeležio je poprilično veliki broj takmičara, ali i nova staza koja je vozačima bila relativno nepoznata.

U klasi I Bojan Jovanović trijumfovao je i danas i sezonu zapečatio s dve pobede. Druga pozicija u Malom N-u pripala je Marku Mariću, a treća drugom od braće Jovanović – Petru. U klasi II Yugo Hibrid trijumfovao je Saša Toroman, ispred Jovana Lazarevića i Bojana Milanovića.

U klasi III trijumfovao je novajlija Strahinja Kovačević, ispred Mirka Deretića i Danijela Panića. U klasi IV trijumfovao je Željko Pisarić, ispred šampiona Dejana Ilića i Maria Zahirovića na trećoj poziciji.

U klasi V i u generalnom plasmanu najbrži je bio Uroš Brkić, ispred Dejana Petkovića, Vitomir Cvetić nije vozio trku. U klasi VII još jedan trijumf Radojkovića, ispred Jašina Željka Vučkovića i Nebojše Janoševića.

Pobeda u klasi VIII pripala je Aleksi Radojkoviću, koji je bio brži od Nikole Jovića i Živka Gajića. U klasi X najbrži je bio Milić Života, ispred Staniše Lazarca i Srđana Živkovića.

Kada su Fićisti u pitanju, pobeda u klasi Kup1 pripala je Marku Pavloviću, ispred Milena Simića i Bojana Filipovića. U Kupu 2 podijum je pripao Nikoli Ekmeščiću, Marinu Radičevu i Radoslavu Joviću.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video