Auto trke Drift

Na Huji završen SDC šampionat

Danas je na beogradskoj karting stazi „Ada Huja“ vožena treća trka Srpskog drift šampionata, a šampion je Igor Stevanović iz Leskovca.

Jutros su treninzi voženi po vlažnoj stazi, da bi se staza za kvalifikacije u potpunosti osušila. Sredinom Twin trka krenula je kiša, da bi za finalne vožnje staza u potpunosti bila potopljena.

Do polufinalnih Twin vožnji stigli su – Kurbalija, Stevanović, Đorđević i Vidaković. Stevanović je imao problem sa svojim automobilom tokom osmine finala, pa je do finala stigao u automobilu Miloša Đorđevića.

U polufinalu smo gledali odličnu borbu između Kurbalije i Stevanovića i Đorđevića i Vidakovića. Stevanović je u polufinalu, nakon četiri vožnje „izbacio“ Kurbaliju. Njih dvojica su bili ujednačeni tokom sva četiri kruga, a pobednika je odlučilo Kurbalijino izletanje nakon kontakta sa Stevanovićem.

Đorđević i Vidaković vodili su takođe odličnu borbu iz koje je kao pobednik izašao Miloš Đorđević koji je ove godine u Adria Drift seriji poneo titulu „Rookie of the year“.

Finalnu vožnju nismo ni gledali, jer su se u finalu našli Stevanović i Đorđević. Kako nisu mogla dva vozača da nastupe u istom automobilu, Stevanović je bio primoran da preda trku, a pobeda je pripala Milošu Đorđeviću.

Za treće mesto su se borili Kurbalija i Vidaković, a kao pobednik iz ove trke koja je vožena po mokroj stazi izašao je Kurbalija.

U generalnom plasmanu, zahvaljujući današnoj drugoj poziciji, šampion Srpskog drift šampionata je Igor Stevanović Kick.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video