Na Huji završen SDC šampionat

Danas je na beogradskoj karting stazi „Ada Huja“ vožena treća trka Srpskog drift šampionata, a šampion je Igor Stevanović iz Leskovca.

Jutros su treninzi voženi po vlažnoj stazi, da bi se staza za kvalifikacije u potpunosti osušila. Sredinom Twin trka krenula je kiša, da bi za finalne vožnje staza u potpunosti bila potopljena.

Do polufinalnih Twin vožnji stigli su – Kurbalija, Stevanović, Đorđević i Vidaković. Stevanović je imao problem sa svojim automobilom tokom osmine finala, pa je do finala stigao u automobilu Miloša Đorđevića.

U polufinalu smo gledali odličnu borbu između Kurbalije i Stevanovića i Đorđevića i Vidakovića. Stevanović je u polufinalu, nakon četiri vožnje „izbacio“ Kurbaliju. Njih dvojica su bili ujednačeni tokom sva četiri kruga, a pobednika je odlučilo Kurbalijino izletanje nakon kontakta sa Stevanovićem.

Đorđević i Vidaković vodili su takođe odličnu borbu iz koje je kao pobednik izašao Miloš Đorđević koji je ove godine u Adria Drift seriji poneo titulu „Rookie of the year“.

Finalnu vožnju nismo ni gledali, jer su se u finalu našli Stevanović i Đorđević. Kako nisu mogla dva vozača da nastupe u istom automobilu, Stevanović je bio primoran da preda trku, a pobeda je pripala Milošu Đorđeviću.

Za treće mesto su se borili Kurbalija i Vidaković, a kao pobednik iz ove trke koja je vožena po mokroj stazi izašao je Kurbalija.

U generalnom plasmanu, zahvaljujući današnoj drugoj poziciji, šampion Srpskog drift šampionata je Igor Stevanović Kick.