Na Beranovcu završena sezona

Duplom trkom voženom juče i danas, završen je šampionat Srbije u kružnim auto trkama. Na programu su ovog vikenda bile tri trke.

Prvi su na stazu izašli vozači klase I, popularni mali N. Jovan Lazarević je samo potvrdio dobru formu sa košutnjaka i na Beranovcu odnosi pobedu. Ovo je njegova prva pobeda u karijeri na krugu. Drugo mesto osvojio je Nikola Jovanović, a poslednji pehar u ovoj klasi pokupio je Aleksandar Mare Marinković. Marinkoviću je ovo prvo postolje u sezoni.

Drugu diviziju činili su vozači klase II – Yugo Hibrid. U ovoj klasi za šampionsku titulu su se borila tri vozača. Ovo je ujedno bila i najzanimljivija trka dan, puna obilaženja. Na kraju, pobedu odnosi Viktor Davidovski koji sezonu završava sa najvećim brojem poena. Njegov najveći konkurent za titulu, Dušan Nastasijević je zavšio trku na drugom mestu, dok je Časlav Tošić trku završio na poziciji tri. Marko Pavličević je zbog kvara na motoru vozio sa pozajmljenim motorom, ali je ipak od trke morao da se oprosti u prvom krugu.

Ovu trku obeležilo je prekidanje koje je usledilo nakon izletanja Vuka Filipovića. Prema priči očevidaca Filipović je prilikom izletanja udario u banderu, koja je zatim pala na našeg kolegu Bojana, urednika emicije ABS Show. Tom prilikom Bojan je doživeo prelom noge. Ubrzo je operisan, i njegovo stanje je stabilno.

Diviziju 3 činili su vozači svih preostalih klasa. Očekivano, najbrži su bili vozači klase 2000 SP. Mirko Milovanović je poveo trku, ali je zbog problema sa automobilom počeo da posustaje. U tim momentima obilaze ga Darko Božilović i Dragan Stojković. Tim poretkom trka se i završava – Božilović, Stojković, Milovanović. Dejan Čolović i Nemanja Milovanović odustali su od trke.

Nakon objavljivanja zvaničnih rezultata objavićemo rezultate u preostalim klasama koje su vozile u okviru divizije 3. 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video