MX banda golobrada

Proteklog vikenda, 09. i 10. maja u Svetozar Miletiću održana je druga trka domaćeg motocross šampionata. U manjim klasama nažalost bilo je prisutno manje vozača nego na prethodnoj trci. Ipak to nije smetalo  maloj, ali odabranoj grupi devojčica i dečaka da uživaju u još jednom trkačkom vikendu.

Posle napornih treninga po velikoj vrućini i još većoj prašini u subotu, neumorna deca su predveče potražila zabavu u fudbalskoj utakmici koju su sami organizovali. Revijalni meč upriličili su članovi Pri Moto Off Road, mk Ere, mk Tanasko Rajić I mk Pusta Reka. U dobroj i nadasve kvalitetnoj fudbalskoj predstavi uživali su i učesnici i gledaoci. Neki fudbalski stručnjaci koji su posmatrali utakmicu primetili su da se nijedno dete posle duela nije previjalo od bolova držeći se za cevanicu što ih je jako iznenadilo.

Dvanaestogodišnji Janko Railić, Ronaldo sa Petrovaradina pokazao je odličan dribling i još bolji udarac, pa bi bila prava šteta za srpski motocross ako prihvati ponudu Manchester United-a. Janko je u nedelju vozio odlično i osvojio prvo mesto u klasi MX85.

Jedanaestogodišnji Veljko Krsmanović, golman jedne od ekipa dobio je nadimak ariljska hobotnica. Na trci, u klasi MX65 urednom vožnjom dobio je pehar za drugo mesto.

Jedanaestogodišnji Milić Zimonjić je na početku drugog poluvremena uhvatio odličan volej, no lopta je prošla iznad prečke i zavrsila u objektu lokalne ciglane (molimo vlasnika ciglane da nas kontaktira i vrati nam loptu, uspomena sa trke u Rumuniji) i da, staklo je već bilo razbijeno! Posle ovog udarca utakmica je prekinuta. Milić je u klasi MX85 osvojio drugo mesto.

Petnaestogodisnji Nikola Grujovic je iskulirao svoje mlađe kolege i za vreme utakmice ćaskao sa promoterkama poznatog energetskog pića. U trci je zauzeo osmo mesto i pokazao veliki napredak u odnosu na starije i mnogo iskusnije takmičare u klasi MX2.

U ekipnom plasmanu u klasi 1  golobrada banda iz mk ERE  osvojila je prvo mesto.

auto: Goran Zimonjić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video