Muller kaže da je razočaravajuća 2014. iza njega

Četvorostruki WTCC šampion Yvan Muller kaže da je razočaravajuća 2014. godina iz koje je mnogo toga naučio iza njega i da je spreman da za vikend u fabričkom Citroenu zablista u Argentini.

Nakon što je prošlu godinu završio na drugoj poziciji iza timskog kolege  Jose Maria Lopeza, Muller kaže da jedva čeka trku na stazi Termas de Rios Hondo kada će se potruditi da stigne do pobede u svom Citroenu C-Elysse.

„Početak ove sezone se razlikuje u odnosu na prethodne jer sezonu počinjemo daleko od kuće“ – kaže Muller. „Prva trka u sezoni je uvek dobra prilika da vidimo promene na automobilu, timu, …“

Četrdesetpetogodišnjak insistira na tome da je prošla sezona u kojoj nije uspeo da pobedi na poslednjih pet trka, a u kojoj je u poslednjih sedam trka osvojio samo dva postolja, daleko iza njega.

„U dobroj sam psihičkoj formi. Osećam se dobro, opušteno, bez pritiska. Ne mogu da dočekam da krenemo. Iza nas je duga zima tokom koje sam razmišljao o prethodnoj sezoni i o promenama koje je potrebno učiniti. Uveren sam da ćemo iz trke u trku biti sve bolji.“ – jasan je Muller.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video