Možemo da pobedimo na najmanje dve trke

Šef Ferarri-a, Maurizio Arrivabene, rekao je da u timu moraju da budu realni što se tiče 2015. godine, ali veruje da su u poziciji da pobeđuju na trkama.

On je ubeđen da Ferarri ima ono što je potrebno da bi se vratio na vrh podijuma, ali isto tako priznaje da je malo verovatno da mogu da dođu do titule.

Ferarri je pretrpeo razočaravajuću sezonu 2014. godine nakon muke da se uskladi sa novim pravilima, nisu uspeli da pobede ni na jednoj trci i završili su sezonu na dalekom četvrtom mestu u šampionatu konstruktora.

Pred početak 2015. sezone, Maurizio Arrivabene je odlučio da ostane realan, ali čvrsto veruje da Ferarri može da se vrati na put pobede.

„Moramo da budemo realni, niko nema magiju da promeni stvari koje su nepromenljive. Bolid je bio spreman u Decembru i primenili smo neke modifikacije za koje verujemo da su interesantne. Ne želim da kažem da ćemo osvojiti tutulu svetskog šampiona, ali bar možemo da pobedimo na dve trke. Želim da svi razumete da nama treba revolucija, ne evolucija. Hoćemo da napravimo od F1 bolji šou, da bude spektakularniji i mnogo bučniji, što i jeste bolje za publiku,“ zaključio je Arrivabene.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video