Može li Kamaz do nove pobede?

Po prvi put u istoriji Dakar relija, kamioni će voziti jednu maratonsku etapu, sa stajanjem u bivaku u blizini Iquique. Ova novina zadaće problema Andreyu Karginovu i Kamaz timu koji juriša na još jednu pobedu. Kamaz ima sve predispozicije da nastavi dominaciju, ali rivali, predvođeni Gerard De Rooyem, vrebaju…

U Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji kamiona na dakaru dominira Kamaz, koji je ostvario 12 pobeda u poslednjih 18 izdanja relija. Prošle godine su osim pobede, napravili pravi mali ruski karavan, jer se osim Andreya, u top pet našlo još troje njegovih timskih kolega. Ono što raduje je da prosek godina vozača ove četiri posade u proseku iznosi 31 godinu, što znači da ova klasa ima svog potencijala.

Pogled na startnu listu za 2015. godinu podseća da Kamaz ima i peti kamion, koji prošle godine nije uspeo da stigne do Valparaisoa, kamion Ayrata Mardeeva. Talenat svih pojedinaca i performanse koje pružaju kamioni, govore da će Kamaz biti neprikosnoven i ove godine. Međutim, Holanđanin De Rooyem koji je prethodni reli završio sa samo 3 minuta zaostatka za vodećim, neće odustati tek tako. Ivecov prvi vozač je idealan da prodrma Kamazov tim, a verujemo da će mu to i poći za rukom.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video