Može li Buba da pobedi dine?

Pokušaji da se Dakar završi u Bubi datiraju iz 1980, ali nikada nisu bili uspešni.  Stéphane Henrard vraća se na Dakar nakon pauze provedene na razvoju Bube sposobne za savlađivanje dina: DunBee.

Stéphane Henrard proveo je nekoliko godina praveći bubu kao ni jednu drugu, i sada je spreman da krene na zadatak u Buenos Aires. Naporan rad u radionici Belgijskog tjunera isplatio se u vidu Bube pod kodnim imenom DunBee skovanog od reči Dunes (dina) i Beetle (buba).

Henrard: „DunBee je imao svoj debi na Afričkoj trci jer tada nije bio pravljen za Dakar u Južnoj Americi. Sada sam siguran da je auto dovoljno zreo i takođe mislim da su se kursevi promenili. Naš bagi ima iskustva i ima ono što je portebno da bude brz i pouzdan. Sada je vreme da dokaže svoju vrednost na najjačem polju u svetu reli trka“.

Stéphane Henrard do sada je tri puta završio u prvih deset, što znači da Buba ima pravu priliku da bude pri vrhu. Međutim, ovoga puta je sve u pokazivanju potencijala pristupačnog bagija i dokazivanja da sebi može urezati mesto na Dakaru na duže staze.

„Prvi cilj je završavanje trke. Znam da je to slatki, brzi, mali auto ali postoji još oko pedeset automobila sposobnih da to urade jednako dobro. S druge strane, imam osećaj da bi svako bio ponosan da vozi ovaj auto. To samo čini da želite da uskočite za volan“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video